Land

Frankrike

Tidigare konserter

Nalen 19 Nov 2016
Bergenfest 29 Apr 2011
Rockefeller 28 Apr 2011

Köp

Nouvelle Vague är precis allt som ett vanligt coverband inte är. Istället för att bara tolka sitt material gör man det till sitt eget genom att förvandla det till färgsprakande bossa nova. Repertoaren består av postpunk och new wave från 80-talet, men det är egentligen oväsentligt: Nouvelle Vague gör varje ton och anslag till sitt eget. I processen från original till nytolkning lyckas bandet behålla det som gjorde originalet till en hit samtidigt som man adderar allt nödvändigt för att göra den spännande igen. Hitkavalkad men ändå inte är nog det bästa sättet att beskriva deras mångfacetterade katalog på. Det är nu med mycket nöje vi kan välkomna den franska bossa-explosionen Nouvelle Vague till Nalens intima scen den 19 november - en kväll som samtliga närvarande sent kommer att glömma. 

Hur bra skulle inte Love Will Tear Us Apart göra sig i bossa nova-version? Den frågan ställde sig Marc Colin och Olivier Libaux under början av förra årtiondet, något som resulterade i att man gjorde slag i saken och spelade in ett helt album med uteslutande postpunk och new wave-låtar i ljuvliga Bossa nova-arrangemang. I skeendet förädlades låtarna och kom till liv på ett helt nytt sätt: de hade helt enkelt inget annat val än att göra samma sak igen. Det ena ledde till det andra och såhär 12 år senare står kollektivet med fyra alster fullproppade med färgstark och tillbakalutad bossa nova, inspelade av en varierande skara medlemmar. 

Att bandet i år även ger ut en jubileumsutgåva med – hör och häpna – fyra egna kompositioner får oss inte att längta mindre till november. Låt Nouvelle Vague bjuda på en välbehövlig tropisk injektion i novembermörkret. Är du inte frälst nu så blir du det då!

 

Sida senast ändrad: 15 jun 2016