Tidigare konserter

Kraken 20 Jan 2017
Höganäs Kulturnatt 17 Sep 2016
Malmöfestivalen 15 Aug 2016

Nicole Sabouné slog igenom med sitt debutalbum ”Must exist” 2014. Hennes musik förenar det sena 70-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck. Musiken har tydliga referenser till det tidiga 80-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees, samt rockikonerna David Bowie och Patti Smith.

I höst släppte Nicole det uppföljande albumet "Miman", vilket hon har producerat själv med hjälp av bandmedlemmarna Nicklas Stenemo och Jon Bordon på sitt nya skivbolag Woah Dad!

Albumet, som är mörkare och mer atmosfäriskt än debuten, är influerat och hämtar sitt namn från Harry Martinssons rymdepos Aniara. På många sätt skalar Miman av ytterligare ett lager och tar oss närmare Nicole Sabouné, då hon tagit ett stort steg framåt i skapandeprocessen och är huvudsaklig producent för albumet som helhet. 

"Miman" fick en enad kritikerkår att sjunga en samstämmig hyllningskör (5/5 i DN, 4/5 i Aftonbladet, 4/5 i Expressen, 5/6 i Gaffa). 

Sida senast ändrad: 14 mar 2017