Tidigare konserter

Den brittiske singer-songwritern Nick Mulvey släppte sin hyllade debutskiva First Mind tidigare i år ­– i slutet på november står han på en svensk scen för första gången.

I mitten på 2000-talet, när Mulvey studerade musiketnologi vid University of London, var han med och bildade Portico Quartet, som 2008 släppte sin Mercury Prize-nominerade debutskiva Knee-Deep in the North Sea. Några år senare valde Mulvey att lämna Portico Quartet för att fokusera på solokarriären och efter två EP-släpp kom det efterlängtade debutalbumet First Mind i våras.

First Mind höjdes till skyarna av den brittiska musikpressen för sin melodifyllda och fascinerande folkpop, med influenser från hela världen. I vintras nominerades Mulvey även till den prestigefyllda utmärkelsen BBC Sound of 2014 och han har turnerat med bland andra Laura Marling och London Grammar.

Den 30:e november gör ett av Storbritanniens största framtidshopp en intim spelning på Etablissemanget i Stockholm, innan han tar sig an betydligt större scener.

Sida senast ändrad: 4 sep 2014