Land

Sverige

Tidigare konserter

Phonofestivalen 13 Sep 2012
Lydmar Hotel 17 Aug 2012
Emmabodafestivalen 28 Jul 2011

Museum of Bellas Artes har sedan starten arbetat med olika element som förenats och skapat en ny helhet. Ur olika musikaliska bakgrunder och vistelser i olika städer skapades Museum of Bellas Artes och namnet kom att representera bandets olika idéer och influenser. 

Den första singeln Who Do You Love släpptes på Force Majeure i maj 2009. Låten var ett slags försök, som fick bära eller brista, och låten spred sig snabbt. De positiva recensionerna ledde till många förfrågningar om livespelningar. Det skapade en kreativ process där fler låtar skapades och EPn Days Ahead tog form. 

Under slutet av 2010 släpptes vinylsingeln Watch the Glow i ett samarbete mellan Force Majeure och det Londonbaserade skivbolaget Transparent. Kort därefter släpptes 10” EPn Days Ahead på Force Majeure. Det släpptes också en exklusiv fransk utgåva genom skivbolaget Asphalt Duchess. Det ledde till en turné i Europa under den följande våren. 

Det senaste året har fokus legat på inspelningen av Museum of Bellas Artes kommande fullängdsalbum. Bear Cubs som släpptes i juni 2012 är den första singeln från det kommande albumet. 

 

Sida senast ändrad: 15 okt 2012