Land

Sverige

Tidigare konserter

Bandmedlemmar

Jens Kidman 
Thomas Haake 
Mårten Hagström 
Fredrik Thordendal 
Dick Lövgren

Skivbolag

Nuclear Blast

Köp

Deras tekniska briljans och kompromisslösa brutalitet har tagit Meshuggah till den absoluta världstoppen inom metalgenren. Rolling Stone Magazine inkluderade bandet på deras lista när de summerade världens ”10 Most Important Hard and Heavy Bands". Respekt är synonymt med Meshuggah och nu har vi fyra nordiska livedatum i februari. Missa inte. Special Guests: KONGH!

Det är cirka 30 år sedan idén om Meshuggah föddes hemma i Umeå. Under lika många år har gruppen förädlat sin konst och utryck, funnit nya vägar och alltid rört sig framåt. Utan att någonsin fingra på integriteten har de med sin totala brutalitet vuxit sig större och starkare för varje skiva och varje konsert. Med 2012 års mästerverk Koloss tog de sig in på den amerikanska Bilboardlistans plats nummer 17. En bedrift som väldigt få andra svenska världsartister varit i närheten av. När det kommer till extrem och avancerad metal, på ljusårs avstånd från strömlinjeformer, borde bedriften vara en omöjlighet.

I höstas släpptes uppföljaren The Violent Sleep of Reason som även den mottogs till hurra-rop från fans och kritiker. Skribenten Max Frank på publikationen MetalSucks beskrev bland annat albumet som en "freaking tour-de-force; a total deconstruction of heavy music” och gav högsta betyg. Även denna placerade sig på samma plats nummer 17 på samma Billboardlista hur otroligt det än må låta. Rolling Stone Magazine placerade albumet på plats nummer två – strax efter Metallica som Messuggah bl.a. var supportband till på Ullvi 2015 – på sin lista av årets bästa hårdrocksskivor.

Genom åren har många försök gjorts för att pricksäkert beskriva hur och varför Meshuggah låter som de gör. Utan att någonsin lyckas. Ord kan inte beskriva musiken, bara dina öron och hjärna kan tolka den ojämförliga tyngd och energi den alstrar. Live är bandet ett monster.

Sida senast ändrad: 17 feb 2017