Land

Sverige

Tidigare konserter

Roskildefestivalen 1 Jul 2016
Pustervik 12 Dec 2014
Guitars 8 Dec 2014

Bandmedlemmar

Jens Kidman 
Thomas Haake 
Mårten Hagström 
Fredrik Thordendal 
Dick Lövgren

Skivbolag

Nuclear Blast

Köp

Deras progressiva metal har vunnit stor respekt i genren världen över och de har bland annat blivit inkluderade i Rolling Stone Magazine’s ”10 Most Important Hard and Heavy Bands”.

Det är mer än 25 år sedan idén om Meshuggah föddes hemma i Umeå. Under lika många år har gruppen förädlat sin konst och utryck, funnit nya vägar och alltid rört sig framåt. Utan att någonsin fingra på integriteten har de med sin totala brutalitet vuxit sig större och starkare för varje skiva och varje konsert.

Med senaste mästerverket ”Koloss”, som släpptes 2012, tog de sig in på den amerikanska Bilboardlistans plats nummer 17. En bedrift som väldigt få andra svenska världsartister varit i närheten av. När det kommer till extrem och avancerad metal, på ljusårs avstånd från strömlinjeformer, borde bedriften vara en omöjlighet.

Genom åren har många försök gjorts för att pricksäkert beskriva hur och varför Meshuggah låter som de gör. Utan att någonsin lyckas. Ord kan inte beskriva musiken, bara dina öron och hjärna kan tolka den ojämförliga tyngd och energi den alstrar.

Sida senast ändrad: 8 jan 2015