Land

Sverige

Tidigare konserter

Orionteatern 11 Dec 2015
Babel 28 Nov 2015
Pustervik 27 Nov 2015

Personer är en föreställning som fortsätter på den bejublade väg som den ambulerande Mattias Alkbergs Begravning slog in på: den är ett allegoriskt kam-mar-dröm-spel över en hopplös samtid och en dystopisk framtid. Och ett vedervärdigt förflutet. En sista konsert mitt i denna öken av söndersmulade rockdrömmar, på en avfallshög av förbrukade plektrum och gitarrer, en brottsplats där en ensam kriminalinspektör Alkberg rotar runt bland skärvorna i ett desperat försök att foga dem samman till ett svar på ”vad hände…?” med utopierna, jämlikheten och den rättvisa fördelningspolitiken.

Föreställningen är en ohelig allians mellan surrealistisk, allegorisk teater i Artauds anda och helt vanlig refrängstark popmusik. Det är äckligt förvirrande, förvillande grymt och alldeles alldeles underbart.

Slottet brinner, släpp inte ut dem. 

Medverkande:
Mattias Alkberg 
Petter Granberg 
Per Nordmark 
Lisen Ellard 
Yak Kallop (även regi)

_________________________________________________________________________

Mattias Alkberg är känd som både poet och rockstjärna, alltid med sin unika känsla för språklig finess. Han har erövrat både ett slutsålt Dramaten (med föreställningen Mattias Alkbergs Begravning) och otaliga till bredden fyllda klubbar- och festivalscener.

Under hösten 2015 släpps Alkbergs nionde album i eget namn. Först ut är singeln "Tjugonde" – en låt som Mattias själv beskriver såhär:

"Tjugonde är den stora drömmen i det lilla livet. När anspråken matchar förväntningarna. När en komplimang och en kort respit skulle kunna tränga undan skräcken för det okända så länge att att man hann hämta andan.

Det är när barnvagnshjulen inte ramlar av. Pengar kvar på busskortet. Ledigt i tvättstugan. Det är en helg i en hyrd stuga i skärgården. Det är solsken efter regn. Det är oväntad men välkommen dans i transistorn i fönstret.

Det är vad popmusik är, eller skulle kunna, eller borde vara."

Sagt om Tjugonde:"En av Sveriges bästa musikpoeter har gjort det igen.” – Festivalrykten
"Mattias Alkberg är en av de främsta rockpoeterna som detta land skådat och nya singeln ”Tjugonde” navelskådar Sverige på bästa sätt.” –
 HYMN


Sida senast ändrad: 1 okt 2015