Land

Sverige

Tidigare konserter

Nefertiti 7 Feb 2014
Malmöfestivalen 21 Aug 2013
Way Out West 8 Aug 2013

Foto: KK+TF, Klara Källström and Thobias Fäldt

Jag har tänkt: Alice Coltrane, Mark Hollis, sand och pistagenötter. Strängteorin, blod och att balansera på nerverna. Francis Bacon, tvivel och frågeställningar, det fysiska och det köttsliga blandat med det som svävar över, runtom oss. Sister Rosetta Tharpe och det där talesättet som har följt mig på sistone; ”hoppet är det sista som lämnar en människa”.

Mariam Karolina Wallentin Riahi, född 1982.

Uppväxt i en förort till en småstad, aldrig känt att jag har tillhört men inte heller riktigt behövt det, har en svensk mamma född i Östersund och en pappa från Iran som nu bor i Brasilien, varit nummerutropare i en rökig bingohall, är modig men har ibland tvivlat på allt, haft knutor på stämbanden och trott att jag aldrig skulle kunna sjunga igen, åkt transibiriska järnvägen ensam, bott i Beijing, turnerat runt i svenska folkparker när jag var 9 utklädd till mus, städat trappor i Kortedala, växt upp med perserkatter, dubbat tecknad film som barn, gift mig ung, levt nomadliv och turnerat världen över med en trum och sång duo i fyra år på raken, tycker att det intressanta uppstår i mellanrummen, att energin är allt, ibland inte vetat vart jag ska ta vägen men endå alltid hamnat någonstans, men det mesta; musiken, att försöka nå in dit.

Ville börja spela elgitarr så köpte en gräddvit Gibson i New York och startade det här projektet, startade det egna skivbolaget Repeat Until Death för det här är ju det jag tänker hålla på med tills jag dör. Varje nytt kreativt projekt känns som att börja om på nytt men på samma gång är det ju hela tiden dit jag försöker att nå, att nå till kärnan av allt. 

- Mariam Wallentin

Sida senast ändrad: 15 sep 2017