Land

Sverige

Tidigare konserter

Mejeriet 30 Nov 2013
MDT 23 Nov 2013

Lune (betyder måne på franska och uttalas lyn) är ett musikprojekt med Linnéa Martinsson i täten.

Med rötterna i dans- och performance-världen började hon skriva enkla låtar med två ackord och okonstlade, direkta texter. Hon började skapa tillsammans med Adrian Lux och Carl-Michael Herlöfsson, och fram växte filmiska popmelodier med texter om konst, slagsmål, kärlek, sex och sport. Ganska snart fattade Linnéa att hon ville att Lune skulle vara något mer än en ett klassiskt musiksamarbete. Med erfarenhet från många olika klubbar - Linnéa tränar på en thaiboxningsklubb i Hornstull på tävlingsnivå, hämtar inspiration från nattklubbar och uteliv och hänger helst i gäng - visste hon att hon inte ville vara en soloshow. Fler kreatörer engagerades i projektet, och Lune växer och krymper efter behov. Den röda tråden i Lune är dock Linnéas röst, melodier och låttexter, men musiken kan hela tiden låta (och se) annorlunda ut beroende på om du lyssnar på den på radio, ser musikvideon eller upplever den live.

"Music & Sports" är Lunes debutskiva, men Linnéa Martinsson är ingen nykomling. Hon var med och skrev och sjöng låten Teenage Crime och senare även Fire med Adrian Lux, och har också samarbetat med musiker och producenter som Alexis Weak, Sebastian Ingrosso och Tiesto.

Albumet är inspelat under några intensiva höstmånader i en stor prästgård på Gotland och mixat av Carl-Michael Herlöfsson. Legendariske Mike Marsh som har arbetat med allt från Massive Attack till Depeche Mode har mastrat.

"Music & Sports" släpps på Sebastian Ingrossos etikett Refune via Svenska inspelningar/Universal den 6 Mars.

 
Sida senast ändrad: 10 dec 2014