Land

Sverige

Tidigare konserter

Skylten 1 Dec 2012
Inkonst 30 Nov 2012
Palladium 29 Nov 2012

Den 25 april släpptes Love Antells nya singel Underhåll oss. Låten är den första från Loves kommande album som ges ut efter sommaren, och som producerats av Pär Wiksten. 

Love Antell är en artist som aldrig varit rädd för att ta ställning med sin musik. Inför arbetet med sitt nya album har han velat utmana sig själv, både i uttryck och textmässigt med ämnen ur ett mer globalt perspektiv. Första singeln Underhåll oss är en kosmopolitisk smältdegel, och ger en hint om temat för kommande album.

 - Underhåll oss liknar inget jag gjort tidigare, vad jag vet. Den handlar om att bli uppassad som en kung av andra som får jobba skiten av sig. Det är väl ett lekfullt sätt att sjunga om ämnen som lätt blir belastade med pekpinnar. Man kan säga att låten är en enda soppa, en kreolsoppa.

 Musikaliskt fanns ett sug efter nytt blod och en annorlunda inspelningsprocess. Producenten Pär Wiksten kopplades in i projektet och han och Love låste in sig i en källarstudio i Vasastan med massor av låtidéer och en inköpslista på instrument.

 - Love hade som på förhand bestämt sig för att vi skulle spela alla instrument själva, så vi har varit iväg och köpt pianon, fioler och instrument som jag inte ens kan namnet på. Love är en oförutsägbar person. Det känns som att vi gått på första dejten över tio gånger nu, för varje ny låt vi skrivit.

Se videon till nya singeln Underhåll oss och håll utkik efter nya albumet som släpps efter sommaren!

 

Sida senast ändrad: 21 jul 2014