Land

Sverige

Tidigare konserter

Skylten 1 Dec 2012
Inkonst 30 Nov 2012
Palladium 29 Nov 2012

Att det skulle vara så svårt för Stockholm att producera en manlig popikon av Göteborg-kaliber. Det dröjde så länge att Love Antell tvingades upp på pallen, även om han alltid varit den solklara kandidaten. En gång i tiden var Love drivet i Florence Valentin. Sedan blev han ett driv i Perssons Pack. Nu är han driv. Rakt av. Vad som bland annat utmärker Love Antell är hans uppenbara sociala medvetenhet, och det är nog just därför han även greppade gitarren bredvid Per Persson. Antells popprosa har samma andemening som en hiphop-låt om missförhållanden i amerikanska södern.

Som soloartist är Love Antell en otvungen lyriker som skildrar samhällets kontraster. I hans texter ryms Tompas bullar på 44:an, nybyggda sportarenor, romer "som lever under en bro" och dygnetrunt-öppna gym. Det är underbart att se livet genom Antells skygglappsfria ögon.

Att Love har valt att döpa sin skiva efter ett av slagorden från Occupy Wall Street går oss inte oberört förbi. Antells Stockholmsskildringar går rakt in i hjärtat, vare sig du bor i huvudstaden eller inte. Vi vet alla hur det känns att vandra över asfalt som ingen kan känna lika väl som vi, och veta att den är vår. Den råa romantik som får breda ut sig och ta ordentlig plats på solodebuten är så otvungen, begåvad och naturlig att det inte går att värja sig.

"För varje album han gör, desto tydligare framstår det att Love Antell – som tidigare gjort skivor under namnet Florence Valentin – är en av de främsta Stockholmsskildrarna i modern tid; fotografer, författare och journalister inräknade" – Jan Gradvall

 

Text av 
Anna Sager
Sida senast ändrad: 21 sep 2012