Tidigare konserter

Annexet 17 Okt 2017

Efter 2013 års enorma genombrott med debutalbumet ”Pure Heroine” introducerade sig Lorde som vår nästa stora popstjärna. Albumet blev listetta i över 20 länder och ansågs genast vara en av de starkaste debuterna årtiondet hittills gett oss. Den 16 juni är den nyzeeländska stjärnan tillbaka med uppföljaren ”Melodrama” och av de hittills släppta singlarna att döma tycks det vara ett av årets starkaste popalbum. Idag står det klart att Lorde ger sig ut på en Europaturné i höst, som den 17 oktober gör nedslag på Annexet i Stockholm. Framträdandet blir Lordes första på svensk mark. Stor pepp!

Blott 16 år gammal, blev Lorde en superstjärna efter att singeln "Royals" fullkomligt exploderat som en enorm crossoverhit. Med det efterföljande albumet "Pure Heroine" vann Lorde två Grammys, blev albumetta i över 20 länder (däribland Australien, Nya Zealand och USA) och den yngsta artisten att toppa Billboard Hot 100 sedan 1986.

Nu, fyra år efter debuten, är Lorde högaktuell med släppet av uppföljaren "Melodrama" (ute 16 juni via Universal Music). Av det vi hittills fått höra att döma är albumet en minst sagt spännande utveckling av en stjärna som aldrig slutar att imponera och tänja på gränser. Förra veckan släpptes ”Perfect Places”, som snabbt blev utnämnd som "Best New Track" av musikgiganten Pitchfork – och omnämndes som ”an existential party anthem that is both defiant and stage-ready” av Rolling Stone. Med albumsläppet runt hörnet, visar Lorde nu upp ytterligare ett smakprov från vad som tycks bli ett av årets starkaste popalbum. Nya låten "Sober" släpps vid midnatt och är en avskalad och på samma gång enormt uttrycksfull låt, i sann Lorde-anda.

I höst ger sig Lorde ut på en femton stopp lång Europa-turné, som den 17 oktober stannar till på Annexet och Stockholm. Konserten blir Lordes första någonsin på svensk mark.

Sida senast ändrad: 8 jun 2017