Land

Sverige

Tidigare konserter

Debaser Malmö 11 Feb 2012
Debaser Slussen 7 Jan 2012
Mejeriet 2 Dec 2011

Skivbolag

Sweden Music

Little Majorette gläntar på kistan och släpper nu en samling omsorgsfullt utvalda låtar ur en långt större skatt av inspelningar. Det kanske kallas för en debut, men sanningen är att samtliga bandmedlemmar redan är väletablerade i musikindustrin.

Little Majorettes ljudbild är unik, förförisk och svår att beskriva i enkla ord. Musikens karaktär är lika mångfacetterad som karaktärerna i bandet och den röda tråden ligger i de starka melodierna, den väl avvägda balansen mellan de digitala och de analoga inslagen och Zoe Durrants spröda sång.

Bandet utgörs av Zoe Durrant, Petter Winnberg och Nils Tornqvist. De träffades under en inspelning i en kompis studio och bestämde sig för att prova på att skriva låtar åt andra artister tillsammans. Kemin stämde omedelbart och det dröjde inte länge innan de insåg att musiken de skrev lät bäst när de spelade den själva. Soundet var deras och ingen annans. De behöll materialet, startade en grupp och tog namnet Little Majorette – Zoe ville bli en drillflicka när hon var liten.

Alla i trion är djupt rotade i sina musikaliska bakgrunder. Zoe Durrant sjöng tidigare i Londonbaserade indie-bandet Havana Gun, Petter Winnberg och Nils Tornqvist var länge med i det kultförklarade isländska reggaebandet Hjàlmar och har fortsatt att spela sida vid sida i turnébandet för den svensk-amerikanska supergruppen Miike Snow.

Trots fullspäckat schema med namnkunniga sidoprojekt har hjärtat och själen funnits i studion i Stockholm. Mellan live-spelningar och andra engagemang har bandet spelat in ett oöverskådligt material utan att ägna en tanke åt hur de skulle släppa det. Kanske är det just den sanna konstnärssjälens förbannelse, att lusten att skapa överskuggar viljan att visa upp sin skapelse. Det vi får uppleva nu är en första tjuvtitt in i Little Majorettes levande värld av melodiska under.

Debutalbumet ”Rifle Heart” släpps den 20 April via Sweden Music.

Sida senast ändrad: 10 dec 2014