Tidigare konserter

The Lexington 6 Mar 2015
Popaganda 24 Aug 2012
Way Out West 11 Aug 2012

Skivbolag

Hybris

Hösten 2009 introducerade sig Korallreven till världen genom låten Loved-Up. Två år senare kommer nu så äntligen Marcus Joons och Daniel Tjäders (även i The Radio Dept.) debutalbum – An Album By Korallreven. Projektet uppkom då Marcus återvände efter en tids vistelse på Samoa där han fann inspiration hos de lokala katolska körerna. Hänförd av Stillahavsöns skönhet delade han sin nyfunna passion med Daniel och samarbetet Korallreven började så sakteliga ta form.

Eskapism är antagligen en av de starkaste traditionerna inom svensk pop. Från ABBA och Ace of Base till jj och Air France finner vi ett överflöd av refererenser till sydligare nejder. Det är drömmen och längtan efter ljus i vårt kalla vintermörkerklimat. Korallreven bemästrar den traditionen samtidigt som de utvidgar den över en rad olika genrer. Resultatet är en lycksalig resa genom influenser som sträcker sig långt bortom genrer som sydstatshiphop, drömpop, reggae och minimaltechno. Den glittrande, upprymda produktionen fokuserar dock på melodier snarare än struktur; den dubbigt instrumentala Loved-Up blir ett perfekt komplement till trance-poppiga vokalutflykterna Keep Your Eyes Shut och Comin' Closer.

Under resans gång har duon samarbetat med bland annat Victoria Bergsman (Taken By Trees, The Concretes) som med sin säregna sång bidrog till den andra singeln Honey Mine. Här återkommer hon med virvlande meditation i Pago Pago och lyfter även aktuella singeln As Young As Yesterdays drömska atmosfär. Och med samoanska körer som en stor influens på skivan, vem passar bättre att anlita än Brooklyn-baserade Julianna Barwick? På Sa Sa Samoa bygger hennes loop-baserade vokala landskap upp till ett oundvikligt extatiskt utbrott med orkesterpukor, transcendenta syntar och än fler körer. Resultatet landar någonstans mellan sakral gospel och hedonistiskt rejv.

An Album By Korallreven är på samma gång en påminnelse och en svindlande längtan efter luftiga, sorglösa sommardagar. För allt eftersom dagarna blir kortare och kylan sätter in är det ingenting som berör och påminner om varmare månader mer än just ljuset från en ärlig poplåt.

An Album By Korallreven ges ut av Hybris i Skandinavien den 16 november och släpps i resten av världen av Acéphale records.

Text av 
Hybris
Sida senast ändrad: 10 dec 2014