Land

Irland

Tidigare konserter

Berns 14 Feb 2016
Debaser Medis 20 Feb 2015
Debaser Strand 1 Dec 2013

Med nya singeln ”Brother” är Kodaline tillbaka – med ett färdigskrivet och ännu titellöst nytt album som släpps senare under 2017. Efter förra årets fullsmockade konsert på Berns återvänder nu det irländska bandet till Stockholm den 1 december, denna gång för en konsert på Vasateatern.

Med ena foten i modern popmusik och den andra i gitarrdriven arenarock, har irländska Kodaline kommit att bli ett av indiescenens mest omtyckta band – med fäbless för refränger sjungna för full hals och att kombinera det bästa ur popmusiken med det storslagna ur rockmusiken. 

Med debutalbumet In A Perfect World (2013), och uppföljaren Coming Up For Air (2015), gjorde Kodaline snabbt avtryck som ett band att hålla ögonen på, både hemma på Irland och i Storbritannien och vidare över oceanerna åt båda håll. Barndomsvännerna Steve Garrigan och Mark Prendergast fann alltid gemenskap i rockbandsdrömmarna och spelade ofta i Battle Of The Bands-tävlingar som unga, men blev inte kompletta förrän Vincent May och Jason Boland anslöt. Då började drömmarna besannas, om allsångsrefränger och resor världen runt och fullsatta konsertlokaler och arenor: allt som är verklighet för Kodaline idag.

Senare i år är bandet tillbaka med ett nytt album och med nya singeln ”Brother” som fingervisning, väntar ett Kodaline i högform på Vasateatern i december. Biljettsläpp fredag 7 juli kl 11.00. 

Sida senast ändrad: 30 jun 2017