Tidigare konserter

JOSÉ GONZÁLEZ
Performing with The String Theory


Göteborgssonen José González har framfört sina många låtskatter i en mängd olika konstellationer genom åren. Oavsett om han har spelat själv, med band eller med gruppen Junip har hans spröda stämma alltid format och förädlat ljudbilderna. År 2011 samarbetade González med kammarorkestern The String Theory på en hyllad och omtalad Europaturné. Två musikaliska världar kolliderade, och i det mötet skapades något helt nytt och på många sätt unikt. Sedan tidigare är det klart med konserter i Karlstad (4/11), Uppsala (5/11) och Lund (6/11), men den 3 november gör denna magiska konstellation nedslag i hemmastadens vackraste scen, självaste Göteborgsoperan!

Biljetterna till Operan släpps till försäljning 2 maj klockan 14.00.

José González behöver egentligen ingen närmare presentation. Ända sedan hans tolkning av The Knifes ’Heartbeats’ har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt. 2015 släpptes det senaste alstret ’Vestiges & Claws’ som vittnade om avskalade ljudbilder med smittsamma rytmer. Med det albumet i bagaget har González turnerat land och rike runt, och gjorde bland annat ett hyllat framträdande på Way Out West.

The String Theory, kammarorkestern han denna gång delar scen med, är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. De samarbeten man tar sig an är bara de mest intressanta, och de som på bästa sätt går att placera i lådan utanför det konventionella. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som Apparat. Tidigare konserter som José González och The String Theory gjort tillsammans har varit uppskattade succéer och det har till sista plats varit utsålda rum i såväl Malmö, Stockholm och Linköping som i övriga Europa.

Med andra ord blir det en unik spelning när José González och The String Theory åter spelar på svensk mark. Missa inte chansen att uppleva José González tillsammans med kammarorkesternas kammarorkester.

Sida senast ändrad: 28 apr 2017