Land

USA

Tidigare konserter

Vi känner henne genom en lagupprätthållande scenpersona som otvunget har förnyat soulen på det allra bästa sätten. Bad Brains och Nina Simone, Sonic Youth och Al Green - motpoler som strålar in mot hennes hjärtas nav och färgar hennes musik så vilt som vi lärt oss att älska. Joan As Police Woman har byggt bo i våra själar och sinnen och vi älskar varje sekund av det. 

Joan Wasser har röjt runder i scenen i många många år nu, sett till så att skivor och spelningar med Anthony & The Johnson, Rufus Wainright och Lou Reed har nått till de övre gränser som man hoppas på. Men först när hon släppte en makalös ep 2004 som svepte undan våra ben och fick oss i ryggläge spanandes efter stjärnor, kunde vi ana hennes sanna storhet.  Det fortsatte med ett debutalbum som välte omkull och överträffade alla förväntningar man hunnit bygga upp (och de var många och stora). Och när ”The Deep Field” nyss släpptes kunde man inte sluta le. Inte på många timmar. Det är så Wasser påverkar lyssnaren. 

Har ni läst så här långt så kommer det inte som en överraskning att vi glatt basunerar ut att Joan As Police Woman ämnar komma till Sverige för att blåsa omkull oss alla. Ingen överraskning att det är läge att hänga på låset när det gäller biljetter. Ingen överraskning att ni kommer ångra er om ni inte går. Det är så självklart, skrivet i stjärnorna sedan länge. 

 

 

Text av 
Max J Hansson
Sida senast ändrad: 21 jun 2012