Land

Sverige

Tidigare konserter

Malmöfestivalen 20 Aug 2014
FLOW Festival 8 Aug 2014
Way Out West 7 Aug 2014

14 april – Stockholm, Orionteatern 
16 april – Göteborg, Pustervik

17 april – Malmö, Babel 
19 april – Köpenhamn, Skuespilhuset 

Tio år har gått sedan Jenny Wilson släppte sitt debutalbum Love and Youth. Det firas med att albumet släpps för första gången på vinyl, med omslag av konstnären Lisa Jonasson samt en 60-sidig bok fylld av bilder, minnen och texter. I samband med detta gör hon även ett antal exklusiva album-konserter i Sverige och Danmark, där skivans låtar spelas i kronologisk ordning.

Love and Youth cementerade Jenny Wilson som en stark DIY-personlighet på den skandinaviska indie-scenen. Albumet visade upp en banbrytande och modig artist.

Låtarna Let My Shoes Lead Me Forward, Summertime, The Roughest Time och Common Around Here blev spelade på repeat på alla de nya MP3-spelare som sedan tidigt 00-tal revolutionerat musiklyssnandet.

Sedan Love and Youth släpptes år 2005 har Jenny Wilson gång på gång visat att hon är en av vår tids starkaste röster. Med albumet Demand the impossible! (2013) nominerades Jenny Wilson i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre: för Årets album, Årets producent och Årets musikvideo.

Sida senast ändrad: 18 mar 2015