Land

Storbritannien

Hemsidor

Tidigare konserter

Södra Teatern 26 Nov 2011
Babel 25 Nov 2011
Way Out West 12 Aug 2011

Det finns en skola som man tar till lite som en svordom när man står och nästan motvilligt förundras över ännu en brittisk supertalang som bara bränner fram på till synes ofattligt trygga vingar. Där referenserna, sången, utstrålningen och ja rubbet bara pang bom sitter. De har gått där allihopa. Adele, Kate Nash, Amy Winehouse, Jessie J… ska vi fortsätta? Det gör dem inte sämre. Bara det att skosnörestittarna blir som generade, ”att man åter gick på det”. Nästa man på tur: Jamie Woon – nej fasen så ska vi inte ha det, så lätt är det inte! Jamie Woon bör snarare jämföras med just avsomnade The Streets eller varför inte med Massive Attack; andra ö-invånarartister som likt Woon skapat egna genres.

Han har tagit den inflytelserika ön med storm och världen står och vajar i vinden. Med sin samtida och till viss del genrelika artistkollega, James Blake, har han en ny hybrid att tillskrivas. Med en blandning av dubstep och klassiskt låtsnickeri och i Woons fall toppat av den mest kristallklara pipan sedan Phil Collins gör de det som många trodde var omöjligt på detta snart hundraåriga varv av popmusik: överraska och förnya. Med en mor som agerat kör åt bl.a. Jackson Browne och Kylie Minogue lär han ha fått ett fullskaligt referenslexikon med sig som sen kryddats med Burials smutsigaste djupaste klubbsound.

I somras spred Jamie musikalisk magi inne i Linné-tältet på Way Out West och det är med stor glädje vi välkomnar honom tillbaka för spelningar i Malmö och Stockholm!

Sida senast ändrad: 20 sep 2011