Land

USA

Tidigare konserter

Hovet 11 Sep 2012

Historien bakom Jack White är vid det här laget för lång och skulle med all säkerhet orsaka grava koncentrationssvårigheter. Han är en av vår tids främsta musiker, han har en diger arbetsmoral och han är en enigmatisk karaktär som fångar vårt medvetande utan problem.

Med The White Stripes erövrade han hela världen, geografiskt och sinnligt; The Raconteurs gav honom en större arsenal att leka med; The Dead Weather var en lekstuga för White och Alison Mosshart att springa vilse i. White har producerat country-legenden Loretta Lynns magnifika ”Van Leer Rose”, gett sig i kast med Mozart via JEFF The Brotherhood och Insane Clown Posse. Det finns få saker, om än något alls, som stoppar honom.

Det är konstaterat att det finns många järn i den heta lavan men det är ändå inte allt. I april i år fick vi första smakprovet under eget namn, ”Blunderbuss”, ett orgasmiskt album som rör sig över åt Mississippi-deltats burkiga gitarrer, den djupa söderns pianoklanger och Nashvilles fioler. Om det är så att White hittat hem eller gått vilse är ovidkommande. Att han hittat rätt är dock lätt att inse.

Whites Blunderbuss-turné lägger många mil under fötterna och tacksamt nog är några av milen förlagda så de drar förbi Hovet i Stockholm. Vi är inget annat än grymt peppade och det är ni också. Det vet vi redan.

Text av 
Max To The Max
Sida senast ändrad: 18 jul 2012