Land

Sverige

Tidigare konserter

Debaser Medis 25 Maj 2012
Scandic Grand Central 21 Okt 2011
Sugar Factory 18 Mar 2011

IT’S A BIRD! IT’S A PLANE! – HERE COMES THE SUN
Debutalbumet släpps 7:e maj på Razzia Records.


Om bandet:
It’s A Bird! It’s A Plane! är Joel Sjöö och Andreas Söderlund. Duon startades våren 2010 och växte snart från sidoprojekt till huvudfokus. I februari 2011 släppte de sin första EP. Samtidigt handplockades It’s A Bird! It’s A Plane! som förband av Glasvegas och åkte med skottarna ut på europaturné – spelningarna där var deras första någonsin. Därefter har de bland annat släppt P3-favoriten Another Tunnel, Another Light och spelat på Way Out West. Here Comes the Sun är producerad av Andreas Söderlund och inspelad i Studio Värmen i Malmö och Decibelstudion i Stockholm. Bland de medverkande finns bland annat Annika Norlin (sång på Occupy Your Time) och medlemmar ur Tensta Gospel Choir (Crow Hill, Waiting Around to Die, Before the Storm). Omslaget är skapat av konstnären Michel Ducourneau.

Joel och Andreas om albumet:
Vi startade det här bandet för att göra ballader med bara piano och sång. Två år senare har vi gjort ett första album som på sina ställen är raka motsatsen till avskalat, men kärnan är fortfarande densamma: vi sitter i ett rum med ett gammalt piano, måsarna skriker utanför fönstret och vi är eniga om att Auld Lang Syne är världens bästa melodi. Alla låtar på skivan har börjat där.

Vi kom tidigt överens om att skriva om det som känns mest, inga spärrar, ut med det. Det har kommit att handla mycket om livet och döden, för plötsligt var den här och inte längre bara något som hände gamla släktingar. Någon man har gått mot framtiden med försvinner bara. En annan reser sig på nio. Inget blir sig riktigt likt efter det. Men mot det svarta blir också allt annat tydligare. För oss handlar låtarna inte om mörkret, utan om ljuset i det.

För bilder och mer info:
Niclas ”Hobbe” Andersson: hobbe@razziarecords.se , 0702 30 01 92
www.razziarecords.se
www.itsabirditsaplane.com

Sida senast ändrad: 11 maj 2012