Land

Sverige

Tidigare konserter

Summerburst 10 Jun 2016
Brännbollsyran 28 Maj 2016
Summerburst 27 Maj 2016

När Caroline och Aino, namnen bakom denna svenska electropop-duo, först möttes på en fest 2009 var det kärlek vid första ögonkastet. Fast beslutna om att skapa ”det bästa bandet någonsin”, inleddes deras musikaliska samarbete redan dagen efter. Det dröjde inte länge innan de släppte sin första singel ”Manners”, vilket kom att bli startskottet till musikundret vi idag kallar för Icona Pop.

I och med Icona Pops genombrott 2012 med monsterhiten ”I Love It” fick Sverige en ny internationell popsensation. Hitlåten rönte stora framgångar - särskilt i USA där singeln sålt 3 miljoner downloads – och Stockholmstjejerna dominerade topplistor världen över samt syntes i ett flertal tv-serier och talk-shows.  

Som om det inte vore nog att nämna Icona Pops platinaförsäljning i USA som bevis på deras framgång, kan de även stoltsera med en Grammis i kategorin ”Årets nykomling” samt två P3 Guld-utmärkelser i kategorierna ”Årets låt” och ”Årets grupp”. 

Efter ”I Love It” har Icona Pop haft hits i både Sverige och Internationellt med låtar som ”All Night (guldsingel i USA, platinum i Sverige), ”We Got The World” och ”Girlfriend”, vilka alla tre är låtar från deras senaste album ”This is…” (TEN, 2013).

Förra året släpptes ”Emergency” som snabbt blev en hit världen över och följdes av en förbandsturné till One Direction i USA. Lite blygsamt räknat så spelade Aino och Caroline inför fler än 1 miljon människor under den 23 gig långa turnén. Nu är duon tillbaka med en ny låt som välter klubbar och radiostationer världen över: Someone Who Can Dance.

Sida senast ändrad: 22 jan 2018