Land

Sverige

Tidigare konserter

Gröna Lund 15 Jun 2018
Arbis 18 Maj 2018

Som både en samhällsskildrare och en gitarrmanglare av rang har Hurula spelat sig in i många tröstlösa hjärtan. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en poppunkig bomb år 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. Hösten 2016 släpptes det andra soloalbumet "Vapen till dom hopplösa” – en mörk berättelse om ett Sverige som inte riktigt fungerar som det ska – som även den hyllades unisont bland både kritiker och fans. 

 

För bara några veckor sedan släppte Hurula en ny EP med titeln Oss är allt”. Text och musik är skriven av Hurula och är producerat av Per Hägglund (Imperiet, Thåström, Jacob Hellman) och mixad av Michael Ilbert (Taylor Swift, Thåström, Håkan Hellström) i Hansa-studion i Berlin.

 

Jag skulle kunna skriva om min uppväxt.

Jag skulle kunna skriva om missbruk i mitt barndomshem.

Jag skulle kunna skriva om hur tyst jag varit i mitt liv. För när jag ska förklara varför jag gjort en ny skiva så måste jag vidröra kreativitet och varför jag håller på som jag gör. Kreativiteten var en nödvändig tillflykt för mig i den tillvaron jag växte upp i.

Jag skulle kunna skriva om hur jag försökte skapa en egen värld som var trygg, där jag hade kontroll, där jag inte var rädd. Fast allt det här får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen, och det där är inte längre jag.

Det kreativa är något slags efterskalv av min uppväxt.

Det jag kan skriva om är att jag en dag på något sätt upptäckte en ny slags värme. Den vägen ifrån rädd och isolerad till att älska och vara älskad, där hittar jag den oändliga inspirationen.

Batteriet till allt.

Och den som hittade mig där bakom muren är fortfarande densamma.

Oss är allt jag sjunger om.

Sida senast ändrad: 4 maj 2018