Land

Sverige

Tidigare konserter

House Of Culture 3 Feb 2018
Pustervik 24 Nov 2016
Debaser Medis 23 Nov 2016

I dagens besatthet av innehåll, mättnad och ständig exponering är det sällsynt med ett band som Goat. Ett mytiskt kollektiv som föredrar att röra sig utanför det allmänna medvetandet. Västvärldens ökade globala medvetenhet har dock öppnat ögonen på tusentals människor för den typ av transcendentala och trollbindande riff som Goat erbjuder. Musik som sägs härstamma från de mest avlägsna hörn av planeten och som är lika omöjlig att stoppa i genrefack som bandet själva.

Vilka är dom? Var kommer musiken ifrån? Goat fortsätter vara ett nutida populärkulturellt mysterium. Det maskerade psychkollektivets tredje fullängdsalbum Requiem släpps den 7 oktober och erbjuder inga svar – snarare fler frågor. Goats enda raka uttalande är att Requiem är deras ”folk”album och att det är mer fokuserat på dämpad ritualism än på syrastinna freakouts. Bandet är dock långt ifrån att tappa sitt eldiga driv, känslan är snarare att bandet befinner sig i en oändlig cykel av reflektion och föryngring, död och pånyttfödelse. Gränsen mellan verklighet och fiktion är nu så utsuddad att det enda som kvarstår är att hänge sig i deras kryptiska ritual.

Under hösten befinner sig Goat på en lång Europa-turné, men i slutet av november är de tillbaka på svensk mark för konserter i Göteborg och Stockholm. I väntan på nya albumet we give you; Alarms och I Sing In Silence – de första två smakproven från kommande skivan!

 

 

Sida senast ändrad: 26 aug 2016