Land

Sverige

Tidigare konserter

Sofiero Slott 11 Jul 2013
Konsert & Kongress 23 Feb 2013
Gävle Konserthus 22 Feb 2013

Bandmedlemmar

Johanna Söderberg
Klara Söderberg

Skivbolag

Wichita Recordings

”Risken är nu att de älskas till döds” skriver Harry Amster i SvD strax efter att systrarna Söderberg än en gång geniförklarats. Jo, det är ju svårt att inte älska First Aid Kit. Hur kan man inte falla handlöst för en grupp som gör videor i öknar, bärandes ponchos och sjunger om hur de är din Emmylou och June om du är deras Gram och Johnny. 

Och vare sig First Aid Kit är folk, pop, nordicana eller allt på en och samma gång så är ju Klara och Johanna faktiskt sina helt egna. Ingen annan lyckats mejsla fram samma typ av stämning parat med den hjärtskärande vackra stämsången som de gör. Det vet vi, och det vet Bright Eyes Mike Mogis. Han har producerat systrarnas senaste platta The Lion’s Roar. Plattan släpptes självklart på Wichita och spelades in i Omaha, Nebraska. Säkerligen en dröm som gått i uppfyllelse för First Aid Kit som haft just Bright Eyes som en av sina största inspirationskällor. 

Uppväxten i Svedmyra med pappa Benkt (som på 80-talet var gitarrist i Lolita Pop), med Joanna Newsom, Bright Eyes och Fleet Foxes satte sina spår. 2007 bildade systrarna sitt band och den heminspelade låten ”Tangerine” fick ett stort genomslag. De släppte sin debut-EP Drunken Trees 2008 och första fullängdaren The Big Black and Blue 2010. Och på den vägen är det. Kan du din First Aid Kit redan så vet du att det är livevideorna på YouTube som ger dig mest gåshud och har du redan haft chansen att se dem live så vet du att det är då de vinner ditt hjärta för gott.

Unik utgåva av The Lion’s Roar – limiterad CD/DVD Box version – släpptes 14 september

Sida senast ändrad: 22 okt 2012