Land

USA

Hemsidor

Tidigare konserter

Pustervik 15 Nov 2012
Debaser Slussen 13 Nov 2012

Josh Tillman är mannen som hittade sin narrativa röst under en resa till ingenstans i sin van. Någonstans där i ingenstans skapade han också Father John Misty.  I förstasingeln Hollywood Forever Cementery Sings sjunger han att ”We should let this dead guy sleep”, men till skivan Fear Fun verkar han ha gjort tvärtom och väckt varenda Americana-ande på stäppen (om än på ett roligt och respektfullt sätt). 

Han tar oss med på en resa, sin resa bort från Seattleskogarna och för oss till dammiga landsvägar där vi får ta del av Father John Mistys blandning av livsvisdom och morbida fantasier. Den här pastorn predikar inte om moral och sådant. Han berättar hellre om saker som får oss att le snett, fundera lite och glädjas åt att allt inte behöver vara så allvarligt alla gånger. 

Josh Tillman har tidigare släppt sju album och ett gäng EP:s. Fear Fun är dock den första under sitt nya alter-ego, Father John Misty. Januari 2012 gjorde Josh Tillman efter fyra år sin sista spelning som trummis i Fleet Foxes och fortsatte därefter vandra sin egen väg.  Han verkar ha släppt deppigheten som hör singersongwritern till och istället omfamnat ett sorts djupt livsbejakande. Fear Fun släpptes i maj 2012, titeln tycks vara författad på tvärtomspråket - för det är helt uppenbart att Father John Misty inte alls tycker det är en bra idé att rädas det roliga.

Text av 
Malin Grundström
Sida senast ändrad: 26 jun 2012