Land

Storbritannien

Tidigare konserter

Debaser Slussen 14 Mar 2012

Den brittiska låtskrivaren och rapparen Elliot John Gleave, a k a Example, har minst sagt haft ett framgångsrikt år. Monsterhitten "Changed The Way You Kiss Me" höll sig i toppen av de brittiska topplistorna i flera veckor och kan nu i slutet av året räknas till en av de mest sålda i Storbritannien singlarna i år. Innan dess medverkade Example på Wretch 32:s "Unorthodox", Gigg's "Look Over Your Shoulder" och Skreams "Shot Yourself In The Foot Again". Den senast låten har haft över 3,5 miljoner tittar på Youtube och varit en stor viral snackis.

I september i år kom Examples tredje album, "Playing in the Shadows", fullsmockad med monsterhit efter monsterhit, mördande refränger och smutsiga elektroniska beats. Precis som vanligt har Example samarbetat med dagens crèam de la créme av dansmusikproducenter, så som Chase and Status, Faithless och Nero. Framöver samarbetar han även med Funkagenda, Skream, Laidback Luke och Brookes Brothers för att nämna några.

Live är Example bokstavligt talat en ångvält. I sommar har man kunnat uppleva Example på Glastonbury, Wireless, Lovebox, Big Chill, V2011, Creamfields och iTunes Headline. I höst följer en massiv arenaturné i Storbritannien och i mars 2012 får vi äran att dansa oss svettiga och galna på Debaser Slussen i Stockholm.

Sida senast ändrad: 7 okt 2011