Land

Sverige

Tidigare konserter

Inkonst 5 Maj 2018
Pustervik 26 Apr 2018
Dramaten 17 Apr 2018

Bandmedlemmar

Sarah Assbring

Skivbolag

Ging Ging Recordings / The Control Group

Köp

De som följt El Perro Del Mar sedan debuten 2005 vet att Sarah Assbring, kvinnan bakom artistnamnet, är en artist som ständigt fortsätter utforska och spränga sina musikaliska och uttryck och gränser. Det som startade som ett melankoliskt doo-wop enmansprojekt har sedan dess tagit vägar genom klassiska instrumentala kompositioner om döden, via basfinurlig softrock, elektronisk eklektism och tillslut till Bollywood-doftande pop som på senaste albumet 'KoKoro' från 2016. Utforskandet må vara synonymt med El Perro Del Mar men så är även hjärtats betydelse och vikten av sanningsägande i hennes musik oavsett hur den låter.
När El Perro Del Mar nu är tillbaka är det med ep:n 'We Are History' som enligt artisten själv ska ses som senaste albumet KoKoros mörka baksida. Ep:n utspelar sig i nutid, Trumperan, men med en fot stadigt förankrad i historien.
I december förra året kom första singeln "Fight For Life" och den 23 februari släpps 'We Are History' via Ging Ging Recordings.

El Perro Del Mar diskografi:
2005  -  Look! It's El Perro Del Mar! (the Scandinavian debut issue)
2006  -  El Perro Del Mar (the international debut issue)
2008  -  From The Valley To The Stars
2009  -  Love Is Not Pop
2012  -  Pale Fire
2015  -  El Perro Del Mar Deluxe Edition
2016  -  KoKoro
2017  -   We Are History

 

Sida senast ändrad: 12 jan 2018