Land

Sverige

Tidigare konserter

Popaganda 1 Sep 2017
Sofiehof 8 Apr 2017
Umeå Open 31 Mar 2017

Bandmedlemmar

Sarah Assbring

Skivbolag

Ging Ging Recordings / The Control Group

Köp

Den 16 september 2016 släpper El Perro Del Mar sitt nya album KoKoro, hennes första album sedan kritikerrosade och P3 Guld-prisade 'Pale Fire' (2012). Albumet är hennes femte sedan debuten för tio år sedan och mycket har hänt sedan dess. De som följt El Perro Del Mar sedan starten kan nog att hålla med om att KoKoro inte bara är ett utforskande steg vidare men också hennes mest ambitiösa och utforskande album hittills. Med världens tillstånd – musikaliskt, politiskt och miljömässigt – i sina tankar sedan hennes sons födelse, ser Sarah Assbring KoKoro inte bara som ett album utan också som en slags estetisk och politisk rörelse. KoKoro handlar om hjärtats sårbarhet och styrka. Det som hjärtat utsätts för, både inuti och utanför. Hjärtat kan inte skyddas; inte från smärta och inte heller från glädje. Inte från kärlek och inte från korruption. 

" - Jag har länge tänkt på frågor som 'vem är jag om de sociala normerna, förväntningarna och subliminala påtryckningarna lyftes bort? Hård? Mjuk? Kanske båda?' I en tid som tycks gå bakåt rent humanistiskt och moraliskt, som försöker sätta upp murar istället för att riva dem, visste jag tidigt att jag ville göra ett gränslöst album som inte riktigt hör hemma någonstans men som har en universell röst och ett universellt hjärta", säger hon. " - Det känns så viktigt nu".

Med ljudbilder som ekar av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina, skiljer sig soundet på KoKoro från allt som El Perro Del Mar tidigare gjort. På albumet hörs bl a det kinesiska stränginstrumentet guzheng, japansk shakuhachi-flöjt, arabiska stråkar, dulcimer och rytmer influerade av etiopisk pop. 

" - Ett av mina tydligaste mål har varit att distansera mig från vad jag själv anser vara 'typisk västerländsk musik' och hitta en ny väg att göra relevant popmusik som känns organisk, lekfull och fri från uppenbara referenser", berättar hon. 

KoKoro ges ut via El Perro Del Mars egna bolag Ging Ging Recordings och det snackas redan om att detta är ett av årets bästa släpp. 

Sida senast ändrad: 29 nov 2017