Land

Sverige

Tidigare konserter

Hundra 24 Mar 2017
Hamnmagasinet 13 Nov 2015

Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder. Med VU-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans.

Med de två fantastiska singlarna "Hand i Hand" och "Inez Palema" har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver 2015 – och med debut-EP:n Gröna Höjder ute för allmän beundran tycks det bara fortsätta i samma självklara riktning. 

"Inez Palema is a beautiful sun-glittering track, taking a tone of Beach House, Velvet Underground, sprinkled on top with a voice that brings your thoughts to Monica Zetterlund. It makes you daydream."
- NOISEY

”The harmonious vocals just captivate you, be sure to give them a 'like', this track can easily blow them up!”
- IT'S ALL INDIE
 

Sida senast ändrad: 8 dec 2015