Tidigare konserter

Münchenbryggeriet 6 Dec 2017
Debaser Medis 8 Nov 2016
KB 5 Nov 2016

Med melodiöst gitarrmangel som främsta kännetecken är Dinosaur Jr. en av pionjärerna bakom den alternativa rockmusiken. Få andra kan sägas ha varit lika inflytelserika som J Mascis, Lou Barlow och Murph vad gäller genrens framväxt, och det är en ynnest att åter kunna presentera dem på en svensk scen. Boka in 6 december i kalendern redan nu, för då står nämligen Dinosaur Jr. På Münchenbryggeriets scen i Stockholm med förstärkarna uppvridna till max. Support: BIG KIZZ [SE]

Dinosaur Jr. Inledde karriären under mitten av 80-talet och släppte därefter tre stycken omåttligt inflytelserika album – bland annat Bug och You’re Living All Over Me – som idag har klassikerstämplats flera gånger om. I skarven mellan 80- och 90-talet splittrades bandets originaluppsättning, och till slut även bandet. Sedan återföreningen år 2005 har ytterligare fyra album getts ut, varav förra årets Give a Glimpse of What Yer Not anses vara det starkaste av många. I december får vi äntligen se originaluppsättningen J Mascis, Lou Barlow och Murph på samma scen som Dinosaur Jr. igen – alla som var på spelningarna förra året vet att det här gänget fortfarande kan leverera gitarrmangel av högsta klass.

************************

BIG KIZZ är Axel Sjöberg (ex graveyard), Pontus Westman (Lady Banana) och John Hoyles (Spiders, ex witchcraft).

I våras släppte de en mini-EPn Eye On You på TeePee Records. Musiken kan beskrivas som en blandning av tidiga Tina Turner, Creedence, L7, The Cramps, Beach Boys/Phil Spector, The Ramones och en tonårings ångest och kåthet. Under sin korta existens har de redan hunnit med en miniturné i Norge och ett gäng lyckade spelningar runtom i Sverige. Debutalbumet är redan inspelat och kommer nån gång i början på nästa år.

- "Vi är sjukt peppade på att få öppna för Dinosaur Jr!" säger bandet. "Det är såklart en stor ära som gör att en kan känna sig lite ödmjuk och rädd, men vi siktar på att köra över pubilken så att de undrar vad som hände när vi är klara."

- "Det känns som att det finns en likhet mellan oss på det sätt att frustration och gnissel kombineras med starka melodier. Även om vi låter ganska annorlunda överlag."

Sida senast ändrad: 7 nov 2017