Tidigare konserter

Kägelbanan 19 Nov 2015

Dubbla presenter till alla Destroyer–älskare där ute. Inte bara är Dan Bejar och hans band aktuella med nytt album (Poision Season) i augusti – det står nu klart att den efterföljande världsturnén kommer stanna till i Sverige i november!

Det Vancouver-baserade indierockbandet Destroyer har varit ett av vår tids mest intressanta i snart 20 år – lett av singer-songwritern Dan Bejar, som också varit den enda permanenta medlemmen i bandet. Debutalbumet We’ll Build Them A Golden Bridge släpptes redan 1996 och sedan dess har Bejar och Destroyer ständigt utvecklats, där varje album är en helt egen historia – men med Bejars låtskrivande som en alltid närvarande ledstjärna. År 2011 släpptes Destroyers exceptionella album Kaputt, som toppade årslistorna runt om i världen och hyllades som Destroyers bästa hittills.

I augusti är det äntligen dags för nytt material i form av uppföljaren Poison Season, där Dan Bejar influerats av skotsk pop i stil med Prefab Sprout och Orange Juice.

Senast Destroyer befann sig på svensk mark var hösten 2012 och den 19 november är det äntligen dags igen – då med nya albumet Poison Season i ryggen. Att det blir en av årets bästa konserter finns det ingen tvekan om.

 

Sida senast ändrad: 22 maj 2015