Tidigare konserter

Kägelbanan 26 Jan 2018

Den irländske singer-songwritern Dermot Kennedy har under det senaste året trätt fram som en av Europas mest spännande unga artister, och har varvat storstreamande singlar med utsålda livespelningar runt om i världen. Den 26 januari kan vi stolt välkomna honom till Kägelbanan i Stockholm för hans första Sverigebesök.

När Dermot Kennedy debuterade 2015 handlade det om renodlad singer-songwriter-folk med Kennedys makalösa röst och lyrik i fokus, men istället för att titta bakåt har Kennedy ständigt utvecklat sitt sound. Med influenser från r’n’b, hip-hop och electronica har han jämförts med artister som James Blake, James Vincent McMorrow och Bon Iver på sina senaste alster. Under det senaste året har 25-åringen från Dublin etablerat sig med stormsteg, och hyllningarna har strömmat in från storheter som Beats 1s Zane Lowe – trots att han bara släppt några singlar och en EP lyssnar över två miljoner människor på hans musik varje månad via Spotify.

Dermot Kennedys debut-EP Doves & Ravens släpptes i våras och uppföljarsingeln ”Moments Passed”, som anlände i mitten av september, är bara ytterligare en hållplats på Dermot Kennedys resa mot världsdominans. Den 26 januari gästar han oss på Kägelbanan – räkna med att han snart spelar på betydligt större scener än så.

Sida senast ändrad: 9 okt 2017