Land

Sverige

Tidigare konserter

Popaganda 27 Aug 2016
Malmöfestivalen 19 Aug 2016
Way Out West 12 Aug 2016

Bandmedlemmar

Anders Stenberg - Gitarr
Peder Stenberg - Sång
Thomas Hedlund - Trummor
Mattias Lidström - Klaviatur

Skivbolag

Stranded / Universal

Album

Nya tokhyllade albumet "Islands & Shores" släpptes den 19 oktober.

Umeå-bandet Deportees har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år – kända för sin perfekta kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor.

Fem år har gått sedan albumet Islands & Shores orsakade svallvågor över hela musik-Sverige och bandet belönades med bland annat en Grammis för Årets Rock, Årets Grupp på P3 Guld, 5/5 i DN och 10/10 i Sonic.

Uppföljaren The Big Sleep släpptes den 9 oktober och har nått topplaceringar på snudd på varenda musikjournalists årsbästalistor från 2015. Albumet har hyllats med ord som "ett monumentalt mästerverk” (Gaffa) och ”ett album som i princip tvingar till lyssning – det är så sjukt bra” (Expressen) och är även nominerat till en Grammis för Årets Rock.

I november 2015 följde Deportees upp albumreleasen med en turné som inte gjorde någon besviken. Även under våren 2016 befinner sig Deportees på turné. Vill du ha ett smakprov på vad som väntar kan vi varmt tipsa om denna SVT Play-pärla från deras spelning på Guitars i Umeå.
Sida senast ändrad: 14 mar 2017