Land

Sverige

Tidigare konserter

Trädgår'n 4 Jan 2013
Metaltown 15 Jun 2012
Siesta! 31 Maj 2012

Bandmedlemmar

Jimmie Strimell sång (Dead By April)
Fredrik Larsson Bas (HammerFall)
Henrik Danhage Gitarr (Ex-Evergrey)
Jonas Ekdahl Trummor (Ex-Evergrey)

Allt som är värt att göras är värt att göras ordentligt, brukar det heta. Om något band illustrerar uttrycket väl är det supergruppen Death Destruction från Göteborg, som framåt jul presenterar sig själva med en miniturné från Köpenhamn till Västerås. Redan bandnamnet skvallrar om att de inte är rädda för att ta ifrån tårna; man anar eld och svavel i luften, svarta skyar och mark som skakar under ens fötter.

Något annat vore förstås otänkbart med så rutinerade musiker: sångaren Jimmie Strimell slog igenom som frontman i Dead By April (som just börjat breaka stort i England) men har en gedigen death metal-bakgrund från Nightrage. Henrik Danhage (gitarr) och Jonas Ekdahl (trummor) hann göra ett antal album med progmetalmästarna Evergrey innan Death Destruction förvandlades från hobbyprojekt till brinnande ”all in”-band. Och basisten Fredrik Larsson känns igen från Hammerfall, men har uppenbarligen ett otillfredsställt behov av musikalisk brutalitet.

Tillsammans låter de som något helt annat än sin gemensamma meritlista och nu är det dags för världen att få ett första smakprov. Ett debutalbum är inspelat i In Flames IF Studios med producenten Roberto Laghi (Hardcore Superstar, In Flames, Sonic Syndicate), men innan det släpps vill kvartetten visa upp sig där de hör hemma: på scen. Alla som missade konserten på Getaway Rock i somras får en ny chans att köras över av 2011 års stora, stygga metalhopp.

Det är en svårslagen balans mellan raseri och teknik. Det är rock’n’roll och gammalt hederligt jävlar anamma. Det är Death Destruction.

Debutalbumet som släpps 25 augusti har spelats in under vintern i Göteborg hos producenten Roberto Laghi i IF-Studios. Ett första smakprov på albumet kommer i form av ”Fuck Yeah” – en EP inspelad helt live i IF-Studion med  release den 18:e april. EP:n ackompanjeras av en video signerad Patric Ullaeus, inspelad live med Death Destruction och medlemmar från andra Göteborgsband såsom In Flames, Hardcore Superstar, Dark Tranqullity, Lillasyster med flera.

Sida senast ändrad: 22 sep 2011