Land

Sverige

Tidigare konserter

Cleo. Svenska rappens mamma. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med framgångsrika artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol, Mwuana och Trainspotters. 

Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar. Och i Maj 2016 kom första solo EPn ”Vi Har Sagt Allt”. 

Cleo är en respekterad och älskad liveartist! Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015.

”Nathalie Missaoui är född att stå på scenen – med allt vad det innebär (...) Jag ska villigt erkänna att detta var de bästa 90 minuterna jag har sett. Och kanske den bästa svenskahiphopspelning jag har upplevt i mitt liv hittills.”

- Recension i Kingsizemagazine 

Få artister i Sverige har Cleos starka persona. Cleo har tillsammans med Vanessa Marko grundat det feministiska musikkollektivet Femtastic. Tillsammans har de samlat, inspirerat och skapat scen åt ett stort antal unga kvinnor inom urban musik. Detta har inte bara lett till långsiktig förändring i musikbranschen, utan även byggt en stark och dedicerad fanbase. Genom sitt engagemang har hon även lagt grunden till den omtalade Fatta-kampanjen mot sexuellt våld och det kreativa kollektivet och independet labeln Random Bastards. 

Cleo har varit aktuell med serien ”Femtastic - Girls Up Front” på SVT och som en av huvudpersonerna i andra säsongen av succéprogrammet ”Lyckliga Gatan” på TV4, där hon fick möta och tolka Nordman. Våren 2018 turnerade hon tillsammans med performance och danskollektivet JUCK med föreställningen FATTA under regi av Riksteatern.

 
Sida senast ändrad: 13 jun 2018