Land

Kanada

Hemsidor

Tidigare konserter

Debaser Strand 27 Okt 2016
Pustervik 26 Okt 2016
Strand 14 Apr 2011

Vancouverbördiga Black Mountains retrofyllda psychedelia-rock består av tunga 24-karatsriff och coola vintagemelodier som ekar av ett sinnesvidgande sent 60-tal och storslaget tidigt 70-tal. I höst kommer de till Sverige för två konserter – på Pustervik i Göteborg och på Debaser Strand i Stockholm. 

Med dödsförakt kastar de sig ut i ringen, vilt svingande med klassiska rockstorheter som Black Sabbath, Velvet Underground, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Spacemen 3 och landsmannen Neil Young & Crazy Horse. En magnifik rockorkester som drivs av en snortajt mullrande rytmsektion, spöklika orgelljud, geniala riff och det hemliga vapnet i sångerskan Amber Webber och bandledaren Stephen McBeans säreget snygga stämmor.
 
Sedan samtida klassikern ”In The Future” och uppföljaren ”Wilderness Heart” har Black Mountain tillhört den exklusiva skara med namn som Dead Meadow, Wooden Shjips, Howlin’ Rain och Graveyard som legat till grund för senaste årens alla Psych Fester. Tidigare i år släpptes efterlängtade nya albumet ”IV”, som enligt bandet tidigt var tänkt att kallas ”Our Best Material to Date”. En sinnesvidgande häxbrygd av tung, retrofylld folk-blues-psykedelia-rock sätter dig i ett drömskt tillstånd som för dig bortom tid och rum till en alternativ framtid.

 

Sida senast ändrad: 18 jul 2016