Tidigare konserter

Moriska Paviljongen 2 Jun 2016
Scandic Malmen 6 Apr 2016

Arre! Arre! är här för att storma varje hjärta.

2014 släppte Malmöbandet Arre! Arre! EP:n ”Word on the street”, endast ett par månader efter bandets uppkomst. EP:n spelades in på egen hand under en dag och släpptes på kassett. Denna blev väl mottagen och bandet hypades bland annat av Bikini Kill- trummisen Tobi Vail på sociala medier. Efter bejublade spelningar från Köpenhamn i söder till Luleå  norr med bland annat Chain and the gang och Mattias Alkberg/Södra Sverige valde bandet att fokusera på att skapa nya låtar och studiotid. Resultatet blev debutalbumet ”A.T.T.A.C.K” som släpptes på Rundgång Rekords i november 2015. Ambitionen är musik som berör och som peppar till revolt och det har tydliga kopplingar till 90-talets riot grrrl-scen. Albumet gav bandet en nominering till P3 Guld i kategorin "Årets rock/metal". Bandet nominerades även till Gaffa priset i kategorin "Årets nykomling" och till Manifestgalan i kategorin "Årets punk". Skivan har spelats flitigt i P3 och hyllats av bland annat Musikguidens Håkan Persson och Germund Stehag.

Arre! Arre! är:
Anna Palmer, gitarr och sång.
Katja Nielsen, bas och sång.
Lidia Damunt, gitarr och sång.
Anna Jonsson, trummor.

***
Det är 90-tal, det är tydliga riot grrrl-vibbar och det är för jävla faaan-tastiskt! Frustration inpaketerat på bästa sätt. Och din vän i den här märkliga värld, där ett steg fram gärna följs av två steg bak.
-Daniel Horn/Gaffa 2015-08-07
 
Arre!Arre! från Malmö har på bara drygt ett år växt ut till ett av Malmös mest sevärda liveband, inte bara enligt undertecknad utan det finns en klar buzz kring bandet och var de än spelar dyker det upp massor med publik.
-Ola Elleström/Hymn 2015-08-05

Den här singeln borde få varenda punkbokare i hela landet att ställa sig på händer av glädje. För nu när kraften även når oss som lyssnar hemma så borde väl exakt alla vilja se Arre! Arre! på en scen. Personligen blir jag glad, dels för att jag tänker på det gamla gbg-bandet Liechtenstein men även för att Vånna Inget på sikt kommer få en ordentlig utmanare om punk-tronen.
-Djungeltrumman 2015-08-08

När Arre! Arre! är som bäst så låter det helt fantastiskt. Det är tight, knivskarpt och fyllt med energi. Snygga politiska texter som undviker klichéer och som lyckas vara både arga och peppande. Att Arre! Arre! nominerats till Gaffas pris för årets nykomlingar känns därför helt logiskt. Det är inte många nykomlingar som når upp till den här nivån.
- Felix Lindén/Hymn 2015-11-11

 

Sida senast ändrad: 21 jan 2016