Land

Sverige

Tidigare konserter

Skivbolag

Kning Disk

Det har gått några år sedan Anna Von Hausswolff klev in våra liv, där i den smockfulla Annedalskyrkan under Way Out West. Året var 2009 och hon hade ännu inte hunnit släppa ifrån sig något officiellt – debutsingeln ”Track of Time” låg i sin linda och debutalbumet ”Singing from The Grave” hade precis spelats in.

Vad som hände sedan är historia. ”Singing from The Grave” anses redan vara en svensk klassiker och uppföljaren "Ceremony" (2012) var (fullkomligt välförtjänt) en av det årets mest hyllade svenska släpp. Den 13 november är Anna Von Hausswolff tillbaka med sitt tredje album –The Miraculous. På det hittills släppta smakprovet – den tio minuter långa ”Come Wander With Me/Deliverance” – förpackas tung dronerock och grandiost drama i ett elegant mörker som vi mer än gärna omslukas av.

Med The Miraculous leder Anna Von Hausswolff oss åter igen till utkanten av våra tidigare musikaliska upplevelser och ytterligare en bra bit efter det. Som en fundamental grund i albumet står en av Sveriges största orglar, där de komplexa och detaljrika arrangemangen filtrerats genom nio tusen pipor. På The Miraculous har det storslagna och dramatiska tagit ytterligare milakliv – djupare ner i dalarna, längre in i de magiska rummen och högre upp i den nattsvarta himlen.

Under de senaste åren har Anna Von Hausswolff turnérat världen över, både med egna headlineturnéer och med artister som Efterklang. Storslagna spelställen är inget nytt för henne och till listan av bl.a. Lincoln Cathedral och Sydney’s Town Hall läggs med Anna von Hausswolffs kommande turné nu ytterligare ett antal konserthus, bland annat Dramaten. Biljetterna släpps på onsdag 28 oktober kl 12.00. 

Text av 
Max Hansson
Sida senast ändrad: 27 okt 2015