Land

Sverige

Tidigare konserter

Vadsø Kirke 11 Aug 2017
Vega 5 Maj 2017
Vasateatern 1 Apr 2017

Skivbolag

Kning Disk
Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. 2015 års ”The Miraculous” var en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap och samtidigt ett album som utmanade konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Hyllningarna har med all rätt haglat in från höger och vänster sedan starten, inte minst för hennes maffiga livekonserter där de dånande ljudbilderna sätts i ny kontext och blir till något helt annat.
 

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till brädden under Way Out West. Året därpå kom debutalbumet ”Singing from the Grave” som mottogs med varma hyllningar av en enad kritikerkår och vittnade om en artist med ändlös potential. Efter att ha tagit det i popmusik annars ganska ovanliga instrumentet orgel under sina vingar har vi bjudits på ytterligare två album, där de artistiska visionerna varit lika stora som ljudbilderna själva. ”The Miraculous” spelades in i Studio Acusticum i Piteå med hjälp av Sveriges största konserthusorgel beståendes av 9000 (!) olika pipor – ett magnum opus i termens rätta bemärkelse.
 
Senast i december förra året fick vi ytterligare ett stickprov på von Hausswolffs storhet i form av den över 20 minuter långa orgeldronen ”Källan (Betatype)”. Ett meditativt och translikt stycke som får oss att längta till maj, ny musik och Anna von Hausswolffs återtåg till huvudstaden.

Sida senast ändrad: 2 mar 2017