Land

England

Tidigare konserter

Nobelberget, Sickla 15 Dec 2016
Münchenbryggeriet 24 Jan 2015
Münchenbryggeriet 1 Mar 2013

De tre musikerna Jono Grant, Tony McGuinness och Paavi Siljamäki fann varandra tidigt under studenttiden, någon gång vid millennieskiftet.  I princip slog de guld på en gång och kunde snart se sig ridandes på 2000-talets kommersiella dansvåg. Med sina svettiga edits av Radiohead, Madonna och Delerium spelade de från dag ett på festivaler runtom i världen och har till och med fått sin låt "Buzz" utvald som soundtrack för uppskjutningen av Richard Branson’s Virgin Galactic SpaceShipTwo i Mojaveöknen.

Och det var bara början. Med snabbare internetuppkoppling kunde deras radioshow ”Trance Around the World” nå hela världen på deras egna villkor. När den lade 2012 nådde de 30 miljoner lyssnare. Varje vecka. I takt med att deras sound började anpassas till de arenor de redan fyllde växte också scenshowerna till ohanterbara monster. 2007 styrde de vad som kan ha varit världens största utomhusfest någonsin, på Barra Beach i Rio De Janerio, med uppskattningsvis en miljon deltagare. 

Det är något med Above & Beyond som får även den mest inbitna finsmakaren att skita i allt och kasta sig in trancemusikens svettiga famn. Ett eko från 90-talets skogsrave multiplicerat med en miljon. Det går inte att värja sig. Blunda. Känn lasern smeka ögonlocken. Basen multipliceras längs ryggraden. Det är du, slottskogen och universum.

Sida senast ändrad: 25 sep 2016